Imatge del Moianès

Notícies Emprenedors i Empreses

A continuació, us oferim un seguit de notícies relacionades amb l'àmbit dels emprenedors i les empreses. 

Notícies del mes de gener del 2020:

- S'incrementa el salari mínim a 950 euros
El salari mínim interprofessional (SMI) s’incrementarà aquest 2020 fins als 950 euros mensuals en 14 pagues (13.300 euros anuals). És un augment del 5,5% respecte al 2019, any en què l’SMI ja va pujar considerablement, més d’un 22%, fins als 900 euros actuals.


- Préstecs per a la realització d’inversions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient 
’Institut Català de Finances (ICF) ofereix els préstecs “ICF Ecoverda” per a autònoms, empreses o entitats amb seu social o operativa a Catalunya per a la realització d’inversions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient que impulsin projectes d’economia verda, economia circular i/o eficiència energètica, entre d’altres.

L’ICF ho impulsa juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


- El Consell Comarcal i el Consorci inicien un servei d’assessorament que fomenta la contractació de persones nouvingudes

El Consell Comarcal i el Consorci inicien un servei gratuït d’assessorament i acompanyament a les empreses que fomenta la contractació de persones nouvingudes. Aquesta iniciativa permetrà a les empreses comptar amb una major diversitat de professionals al seu abast, i ajudarà al fet que les persones nouvingudes puguin accedir al mercat laboral i puguin regularitzar la seva situació a la societat d'acollida.

Per a més informació: Consell Comarcal del Moianès 938 20 80 00.

Destaquem