Imatge del Moianès

Notícies

Mil·lenari Abat Oliba - Esdeveniment artístic a L'Estany

Data/es:
agost 2018
L'assiociació Rutes del Romànic commemora el mil·lenari del nomenament d'oliba com a bisbe de Vic. En el marc d'aquest aniversari s'han programat diversos actes que tenen com a finalitat donar a conèixer la vida i obra d'aquest personatge històric. 

El monestir de Sant Joan de les Abadesses i el Palau de l'Abadia, la catedral de Vic (Osona), la Seu de Manresa (Bages) i el monestir de Santa Maria de L'Estany (Moianès), acullen un projecte artístic en quatre parts que aglutina accions al voltant de la figura del bisbe, un diàleg entre música medieval i art contemporani en el territori a través del Camí Oliba. Porta per títol: Oliba Episcopus: camins. 

Al monestir de l'Estany l'esdeveniment va tenir lloc el dia 18 d'agost i va comptar amb un bon nombre d'assistents, que pogueren passejar per aquest espai patrimonial en una descoberta poètica i simbòlica a través de la llum, el so, la música, la forma i la paraula. 

Al Moianès, el Camí Oliba (sender de gran recorregut GR-151) passa per l'Estany. És un autèntic museu al mig de la natura i un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics de gran valor afegit. 
Us animem a descobruir-lo!