Imatge del Moianès

Notícies

A partir de demà dia 26 de novembre a les 9h del matí ja es pot tramitar el nou ajut per a professionals i empreses del sector turístic

Data/es:
25 de novembre
Avui dia 25 de novembre ha sortit publicada la convocatòria per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19. 

El termini de presentació de les sol·licituds s'iniciarà demà dijous 26 de novembre a les 9 del matí i finalitzarà el 30 de desembre de 2020 a les 2 del migdia. 

A través del link: 

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme). Canal Empresa (gencat.cat)
_
__________________________


- En aquest enllaç trobareu la RESOLUCIÓ EMC/2810/2020, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases de la línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

- En aquest enllaç trobareu la RESOLUCIÓ EMC/3015/2020, de 20 de novembre, per la qual es fa pública la convocatòria per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les coneqüències de la COVID-19 


________________________

COMUNICAT INFORMATIU:

Benvolguts/des,
 
Em plau informar-vos que a partir de demà dijous a les 9 hores, a través del Canal Empresa, ja podreu tramitar els nous ajuts directes que posem a disposició del sector turístic, tal i com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquesta tercera línia d'ajuts, dotada amb 19 milions d'euros, està pensada de nou per a autònoms i empreses que han vist afectada la seva activitat turística per la Covid-19. 

Us recordo que aquestes subvencions, impulsades novament pel Departament d'Empresa i Coneixement, són compatibles amb les dues línies d’ajuts anteriors que ja s’han atorgat des de la Direcció General de Turisme.  A diferència de les anteriors, aquesta convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia per tal que pugueu seguir formalitzant les vostres sol·licituds amb què es generarà un llistat. Quan s’ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebreu l’ajut segons l’ordre d'aquesta llista sense haver de fer cap tràmit nou.

Un cop més, poden ser beneficiaris d'aquesta subvenció els guies de turisme de Catalunya habilitats; titulars d'establiments d'allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural); explotadors d'habitatges d'ús turístic; agències de viatges; i persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme a través de les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme i cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

Pel que fa a les quanties, cal destacar que en aquesta nova convocatòria es dupliquen respecte les de l’anterior. Així, els imports dels nous ajuts, en forma d'aportació única per beneficiari, oscil·len entre els 2.000 i els 20.000 euros d’acord amb els següents trams:

- Guies de Turisme de Catalunya habilitats: 2.000 euros

- Autònoms i empreses amb una mitjana de fins a 5 treballadors: 5.000 euros

- Empreses amb una mitjana d’entre 6 i 49 treballadors: 10.000 euros

- Empreses amb una mitjana de més de 50 treballadors: 20.000 euros 

- Empreses explotadores de HUTs: fins a 10 treballadors, 5.000 euros i a partir d’11 o més treballadors, 10.000 euros

Trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions en aquest enllaçPer resoldre possibles dubtes, consulteu les preguntes i respostes que hem preparat sobre aquest nou ajut o bé envieu-los a través del Formulari de contacte del Departament d'Empresa i Coneixement.

Esperem que tota aquesta informació us sigui d'utilitat en aquests moments tan complicats,

 

Octavi Bono i Gispert 

Director general de Turisme

Departament d'Empresa i Coneixement

Generalitat de Catalunya