Imatge del Moianès

Notícies

Informació sobre mesures preventives relatives al Coronavirus (COVID-19).

Data/es:
13.03.20
COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'ALERTA DEL PLA D'ACTUACIÓ DEL PLA PROCICAT PER EMERGÈNCIES ASSOCIADES A MALALTIES TRASMISSIBLES EMERGENTS AMB POTENCIAL ALT RISC.

Es resumeix a continuació la informació sobre mesures preventives que aquest matí s'han previst en el Comitè Tècnic del Pla. Aquestes mesures, que seran d'aplicació a partir de demà per a un període de 15 dies prorrogable, es detallaran en la comunicació que emetrà el Departament de Salut:

A partir de dijous 12 de març, se suspenen o ajornen totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

Els esdeveniments esportius s'hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d'aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d'edat, que podran estar acompanyats per adults.

Caldrà que informeu d'aquestes limitacions a aquelles activitats de les que en tingueu coneixement.

Pel què fa a les mesures emeses pel Departament d'Educació, el qual ha instat a suspendre tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d'un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Per altra banda, el Departament d'Educació també informa que les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses. Aquesta suspensió afecta també l'activitat d'alumnes d'ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d'aprenentatge i servei o de voluntariat.
També es suspèn l'activitat docent que s'ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats -el que es coneix com a les aules hospitalàries- amb la finalitat de reduir al màxim l'entrada de persones forànies als hospitals i hospitals de dia.

Per a més informació, feu clic aquí. 

Destaquem