Imatge del Moianès

Notícies

El Consorci del Moianès amb les empreses

Data/es:
maig 2019

EL CONSORCI DEL MOIANÈS AMB LES EMPRESES

L’àrea d’emprenedors i empreses i l’àrea del Servei d’ocupació del Consorci del Moianès treballen conjuntament per oferir més i millors serveis per a les empreses.

Us presentem els més destacats del moment, entre els quals hi trobem subvencions per la contractació, pràctiques empresarials, programa reempresa, formació, assessoraments... i molt més!!

EL MOIANÈS TORNA A TENIR EL 30 PLUS – AJUDES A LA CONTRACTACIÓ

El Consorci del Moianès torna a gestionar el projecte 30 Plus. Aquest projecte té com a objectiu ajudar a persones majors de 30 anys que es troben en situació d'atur a trobar feina, a partir d'ajuts i subvencions econòmiques a les empreses que les vulguin contractar.

La subvenció que s'atorga a les empreses és l'import corresponent al SMI de l'any 2018 (858'55€) proporcional a les hores contractades durant un període mínim de 6 mesos i màxim de 9. La persona contractada a més, haurà de realitzar una formació obligatòria relacionada amb el lloc de treball per tal de tenir més eines per desenvolupar la seva feina de manera més òptima.

Si alguna empresa està interessada en participar del projecte i poder realitzar una contractació a través d'aquesta subvenció, cal que us poseu en contacte amb el SOM (Servei d'Ocupació del Moianès) a través del correu electrònic som@consorcidelmoianes.cat o bé per telèfon al 93.830.14.18, on se us donarà més informació i a partir de la borsa de treball es gestionarà la oferta i se us enviaran els/les candidats/ates més idonis/ònies. El termini de sol•licituds és fins l’1 d’agost del 2019.

VOLS ACOLLIR ALUMNAT EN PRÀCTIQUES DE TEMES ADMINISTRATIUS?

El dia 21 de juny de 2019 finalitza el curs - certificat de professionalitat de nivell 1 ADGG0408 Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals i l'alumnat que el realitza necessita fer 40 hores de pràctiques en centres de treball.

Aquestes pràctiques són gratuïtes i mitjançant la signatura del conveni entre empresa, Consorci del Moianès i SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) es genera la documentació necessària perquè l'alumnat estigui regularitzat a l'empresa.

Són 40 hores de pràctiques que recomanem repartir-les en jornades de com a molt 4 hores i a poder ser de dilluns a divendres, entre juny i octubre de 2019.

Si t'interessa acollir alguna persona a la teva empresa posa't en contacte amb el SOM (Servei d'Ocupació del Moianès) a través del correu electrònic som@consorcidelmoianes.cat o bé al telèfon 93.830.14.18.

VOLS COL•LABORAR EN EL PROJECTE UBICAT?

Aquest any, per primera vegada, el Consorci del Moianès porta a terme el projecte Ubicat consistent en la realització d'itineraris personals i acompanyament a persones que es troben en situació d'atur per tal de treballar la seva pròpia candidatura i assolir el procés de recerca de feina amb èxit. Aquest programa està vigent fins a desembre de 2019.

Algunes d'aquestes activitats que es poden portar a terme són accions d'apropament al teixit productiu tals com visites a empreses, xerrades de les empreses o personal de recursos humans per conèixer què es valora en un procés de selecció, petites píndoles de pràctiques no laborals, sessions d'intercanvi, ...

Si com a empresa teniu interès en col•laborar amb alguna d'aquesta formes o en d'altres que considereu interessats us podeu posar en contacte amb el SOM (Servei d'Ocupació del Moianès) a través del correu electrònic som@consorcidelmoianes.cat o bé al telèfon 93.830.14.18.

PROGRAMA REEMPRESA – VOLS AGADAR UN NEGOCI EN TRASPÀS?
Reempresa és un programa promogut per la Diputació de Barcelona i la CECOT per impulsar el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, és a dir, els traspassos de negocis.

El Consorci del Moianès és punt d’atenció Reempresa, i per tant, actuem com a part mediadora en les negociacions entre les parts, realitzem els assessoraments legals necessaris i redactem els contractes per facilitar el traspàs d’empreses en funcionament.

Quan un negoci es traspassa a un reemprenedor, es mantenen tots els actius de l’empresa que continua en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal•lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l’esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament inicials de l’empresa.

La Diputació de Barcelona ha publicat el TERMOMETRE REEMPRESA, amb les dades de gestió dels 35 punts d’atenció a les comarques de Barcelona, del gener 2016 al desembre 2018.

Destaquem que la comarca del Moianès es troba a primera posició en casos d’èxit gestionats en entitats de dimensió petita. Observem que el Consorci del Moianès està situat en la posició número 17 del rànquing general amb una millora de 2 posicions, i número 4 del rànquing d’entitats petites, amb un 54% de casos d’èxit per posada en contacte de les parts i acompanyament en tot el procés: de 13 empreses en traspàs, s’han realitzat 7 contractes signats de traspàs.

L’any 2019 continuem treballant en positiu: des de gener a abril, al Moianès s’han signat 4 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 225.000 d’euros, i han permès salvaguardar més de 9 llocs de treball.Per més informació i/o consultes:
Consorci del Moianès
Servei d’Ocupació del Moianès: som@consorcidelmoianes.cat
Àrea d’Emprenedors i Empreses: empreses@consorcidelmoianes.cat

T.93 830 14 18
www.consorcidelmoianes.cat

Destaquem