Imatge del Moianès

Castellterçol

CASTELLTERÇOL

Encant i personalitat a cada racó


Castellterçol està situat al mig de l'altiplà de la comarca natural del Moianès, a cavall entre la plana de Vic, el Pla del Bages i el Vallès Oriental. La seva bellesa paisatgística és única; el municipi es troba envoltat de bosc i des de qualsevol turó o carena podem veure el Montseny, Montserrat i fins i tot els Pirineus.

El poble, que a l’estiu arriba a doblar-se en nombre d’habitants, té una gran quantitat de fonts, torrenteres, dòlmens, oratoris i una bona colla de masies pairals, algunes habitades i d'altres adaptades per al turisme rural, les quals conserven encara l'encant del passat però amb les comoditats del present. A dins la població, ben conservada, hi trobem boniques torres i cases residencials.

Castellterçol compta una indústria alimentària molt rica, des de productes naturals i ecològics fins a la producció de conserves de tòfones, bolets, mel, pastisseria selecta o plats precuinats.

Als castellterçolencs, també els agrada presumir de “La dansa de Castellterçol”, declarada com a festa tradicional d'interès nacional.

Destaquem