Imatge del Moianès

Monistrol de Calders

MONISTROL DE CALDERS

El patrimoni d’una gent amb encant


Monistrol és el municipi més jove del Moianès. Va formar part del municipi de Calders fins l’any 1934. Es troba situat en un racó amagat entre el Pla de Bages, la serra de Sant Llorenç del Munt i l’altiplà del Moianès. 

Monistrol de Calders es caracteritza per ocupar un territori muntanyós, amb alternança de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes, alzinars i matolls. Envoltat de boscos i rieres és un indret idoni per practicar senderisme, btt..., i gaudir dels encants del paisatge i la natura. També hi podem trobar restes arqueològiques: al Pla de Trullars hi ha un dolmen en molt bon estat.

Monistrol sorprèn per l’abundància de l’aigua; són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets i és creuat per tres rieres que s’uneixen al capdavall del poble per formar el riu Calders.

L’efecte de l’erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singulars i atractives.

La gastronomia és un altre dels trets característics d’aquest municipi, amb diversos establiments de renom on es pot degustar la bona i autèntica cuina catalana i adquirir diversos productes de la terra elaborats de forma artesanal.

Destaquem