Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Calders

Alzina de l'Arola

Arbre monumental situat a tocar de la carretera de Monistrol i molt proper al nucli urbà. Des d'aquest singular arbre s'accedeix al camí de la bauma del Cargolaire, excepcional atalaia sobre la vall del meandre del riu Calders.

barraca

Al terme municipal de Calders es conserven encara moltes barraques de vinya.  Formen un important patrimoni dispers arreu del municipi. Record d'un temps on el conreu de la vinya tenia un paper protagonista.

Canal de la Central Electrica Jorba

Canal que capta l'aigua per a la central elèctrica Jorba. Es tracta d'una obra d'enginyeria impressionant.

Castell de Calders

A poc més de dos quilòmetres de Calders, a l'altra banda del profund tall del riu, les restes del Castell senyoregen boscos, camps i vinyes. No és només per l'evocadora presència d'aquestes ruïnes que cal pujar al turó, sinó per la vista que s'hi observa.

Colònia Jorba

La fàbrica es va començar a construir l'any 1892 a la parròquia de Viladecavalls, i ben aviat es va convertir en una autèntica colònia. Actualment s'hi ubiquen diferents tallers i habitatges.

Creu de Terme

Creu de terme de l'any 1805 feta en ferro i damunt un pedestal octogonal de pedra. Situada a la cruïlla de camins del camí ral de Manresa a Vic amb el d'Artés.

Dolmen de Sant Amaç

Sepulcre neolític de fossa del model de cista recoberta per lloses. Data entre el 3500 i el 2500 aC.

Església de Sant Salvador del Canadell

Petita capella d'època incerta, de tradició gòtica. Es troba situada a la demarcació parroquial de Sant Pere de Viladecavalls dins el mas Canadell.

esg_stv

Datada el segle X, fou renovada al segle XV. Té algun element romànic i altres detalls a l'interior curiosos d'observar. L'ampliació important es va fer al segle XVII.

Església nova de Sant Pere de Viladecavalls

Església d'estil neoclàssic edificada el 1944 per suplir l'antiga església que, tot i ser documentada des de l'època medieval, era construïda bàsicament, al segle XVIII.
 

Destaquem