Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Calders

Font de les Tàpies

Calders també compta amb indrets naturals acollidors i singulars. Destaquen la Font de les Tàpies, la Font de Bellveí, la Font Calda, la Font de les Esmiloses, la Font de l'Angle,...
Una de les més emblemàtiques és la Font de les Tàpies, situada en una fondalada de gran bellesa natural dibuixada pel torrent de les Tàpies, amb la vegetació típica de ribera. Es tracta d'un saltant d'aigua d'uns 30 metres de desnivell que es precipita sobre un gorg. La font està situada al costat del salt.

Forn de la Calç

Element format per tres forns circulars de calç a tocar la casa del mateix nom. La tradició d'explotació de la pedra calcària a la zona es remunta al segle X, tot i que aquests daten de meitats del segle XIX i van ser explotats fins als anys 50 del segle XX.

Mirador del Castell

A un costat de la carretera que va de Calders a Manresa, hi trobem el Mirador del Castell amb vistes del castell i la vall.

Molí del Blanquer
Indret tranquil, situat a tocar del riu Calders. El conjunt del lloc és format pel mas, el molí (amb la bassa i el canal), una tina i diferents clots excavats a la roca del riu. Amb activitats des del 1126, esdevé el lloc documentat de producció preindustrial adobera més antic de Catalunya. El molí conserva un portal d’accés amb llinda datada al segle XVIII i moles.
Necropolis

La necròpolis de Pertegàs està siutada al capdamunt d'una cresta que davalla pel vessant nord del Serrat del Vintró, sobre la riera de Calders i a uns 100 m. al sud-est del mas enrunat de Pertegàs.

Poua de Glaç

Es tracta d'una construcció de l'any 1723. S'utilitzava per a la fabricació de glaç per a la posterior comercialització. Va funcionar fins a finals del segle XIX.  

Preso

La presó, que està ubicada al costat de l'Ajuntament, és un habitacle petit i cobert per una volta de mig punt. Encara hi podem veure la cadena de ferro amb argolla que penja de la paret.  

Destaquem