Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Barraques de Vinya

Població:
Calders
Època:
Segle XIX

És dífcil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX.

Són barraques de dimensions reduïdes i cobertes amb volta cònica.  Els murs estàn fets amb pedres de mides diferents falcades amb pedres més petites. També són mostra d'aquest tipus d'arquitectura els marges i les parets que aguanten les feixes de conreu.

Si voleu veure'n alguna us en donem informació per a la seva localització.  S'ha escollit aquesta barraca com a exemple representatiu de les moltes que existeixen per la seva qualitat i bona conservació.

- Emplaçament:
A uns 10 metres de la Ctra. B-141. Poc abans del km.40.
· Longitud: 1º 58' 57''
· Latitud: 41º 47' 48''
· Alçada: 475 m
Hi trobareu un exemple representatitu de les moltes barraques que encara es conserven a Calders, concretament del tipus de planta quadrada. Mesura 3,20 x 4,20, és una de les més grans de la zona. En els punts més importants de l'estructura els blocs s'han treballat per obtenir formes més regulars. La coberta és amb volta de pedra i terra, amb un voladís per expulsar l'aigua de la pluja. Al costat esquerra de la porta hi ha un bloc de pedra tallada amb una inscripció: "Joan 1806".Destaquem