Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Castellcir

Castell de la Popa
El castell de Castellcir, anomenat també de la Popa per la seva silueta, que recorda la popa d'un vaixell, data del s. XII. Tot i que actualment es troba en ruïnes, és una peça molt interessant. Situada estratègicament als peus de castell, hi ha la Torrassa dels Moros, lloc de guaita per a la seguretat dels senyors del castell.
El Roure del Giol

El Roure del Giol és un arbre que està catalogat dins els arbres monumentals de Catalunya.

Església de Sant Andreu

L'església vella o de Sant Andreu està situada al costat de la riera de Castellcir i es troba ja mencionada en documents de l'any 939. És un edifici de planta basilical amb l'absis ben conservat.

Església de Santa Maria

L'església nova o de Santa Maria, del 1962, és un edifici funcional amb un singular campanar d'espadanya i un gran vidriera policromada.

Esplugues

Al costat de la riera de Fontscalents, hi trobem Esplugues, una masia troglodítica construïda sota una bauma. Actualment acull el radial de l'Ecomuseu del Moianès, l'àmbit temàtic del qual es centra en  l'aprofitament per part de l'home dels recursos naturals del bosc i l'autosuficiència d'una casa de pagès.

Riera de Castellcir

Per Castellcir hi passen dues rieres que proveeixen d'aigua al poble. Al voltant d'elles hi ha nombroses fonts i llocs per anar a visitar: antics molins fariners, baumes i paratges de singular bellesa...

Santa Coloma Sasserra
La parròquia de Santa Coloma la formaven una quinzena de cases de pagès. A mitjans del s. XIX, es va agregar a la parròquia de Sant Andreu de Castellcir. La integren l'església, que data del s. XI, que té unit el Mas Giol i el cementiri a l'altre costat; un bonic prat amb un roure monumental, una creu de pedra i una gran rectoria a l'extrem del prat. Més cap a l'oest hi trobem la roureda.
Molí de'n Brotons
Enclavament unit al municipi el 1845. L'antiga parròquia té una extensió de 9.07 km2, totalment separat pels municipis de Castellterçol i Moià. La vall té l'al·licient del saltant d'aigua i el vell molí d'en Brotons, de la Font de la Tosca i del petit santuari de la Mare de Déu de la Tosca.

Destaquem