Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Casa - Museu Enric Prat de la Riba

Població:
Castellterçol
Època:
Segles XVII - XVIII
La casa Prat de la Riba (o antiga casa Padrós, amb traces del S.XVII) es troba al centre del poble. En el seu estat actual fou arranjada l'any 1800 pel Dr. Padrós i ha estat declarada monument històric-artístic pel fet d'haver-hi nascut i mort Enric Prat de la Riba i Sarrà (1870-1917), eminent jurista, president de la Diputació de Barcelona i creador de la Mancomunitat Catalana, de la qual fou primer president.
 
La família d'en Prat de la Riba va cedir la casa a la Generalitat i des de 1984 s'ha convertit en casa-museu on, a més de poder visitar les estances privades i records personals d'Enric Prat de la Riba, també s'utilitza com a sala d'exposicions i conferències.

Horari d'obertura:

De dimarts a dissabte, de 10 a 2/4 de 2h del migdia i de 16 a 7h de la tarda.
Diumenge, de 10 a 2/4 de 2h del migdia.
Telèfon 93 866 63 62

Què hi trobareu?
Casa a on va néixer i va morir l'eminent polític català Enric Prat de la Riba (1870-1917), un dels principals teòrics del nacionalisme, fundador de la Lliga Regionalista i primer president de la Mancomunitat de Catalunya, des d'on va endegar una amplia obra de modernització i millora del país.
Mitjançant espais fidelment conservats i d'altres de nova ambientació, es penetra en la biografia personal i política d'aquest gran patrici català, al que Eugeni d'Ors anomenava "el seny ordenador de Catalunya", i es mostra l'abast i pervivència de la seva tasca. A més, la visita ens permet observar com era una casa rural benestant d'inicis del s. XX.


Destaquem