Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Espai Franc

Població:
Castellterçol
L’Espai Franc es presenta des del seu naixement com un espai museístic sobre l’art derivat dels moviments d’exili, guerra i camps de concentració de la guerra civil espanyola i la segona guerra mundial. Per aquest motiu obre les seves portes amb la il.lusió d’impulsar un projecte que va més enllà de les nostres fronteres i que vol integrar passat, present i futur, des de la particular perspectiva del pintor castellterçolenc:  Josep Franch Clapers.
L’artista ha mostrat a través d’olis, mosaics, aquarel.la, tinta xinesa, vitrall i escultura tots els ventalls de la peregrinació cap a l’exili i la vida als camps de concentració en una crònica traumàtica de gran valor artistístic però també històric.

L’Espai Franc està situat al carrer Racó 10-12, al mig de la població, al costat del futur equipament cultural El Centre i a prop de la Casa Museu Prat de la Riba amb la qual vol formar un tàndem museístic que generi un nou interès cultural pels que visiten Castellterçol.

El museu és una iniciativa de l’Ajuntament que vol acostar la figura del pintor castellterçolenc a tots els públics amb la promoció de les seves obres com una experiència interactiva i sensorial a través d’una sala d’exposició i una de projeccions, una sèrie de litografies, diferents visites guiades i conferències periòdiques que impregnin el visitant de l’esperit i l’estimació que Franch Clapers té per Castellterçol, per Catalunya i per les llibertats dels homes.

El museu va obrir les seves portes el 30 de juliol de 2005 amb la presència del pintor, de les autoritats de la vila, d'autoritats de la conselleria de cultura i de directors de museus i escoles d'art de la zona.

Horari:
De setembre a juny: dissabtes i diumenges de 10 a 2/4 de 2h del migdia
Juliol i agost: De dimarts a diumenge de 10 a 2/4 de 2h del migdia i de 5 a 7h de la tarda
- Tancat els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.
- La taquilla i l'entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari.


Destaquem