Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Masies de Castellterçol

Població:
Castellterçol
A tocar el poble tenim les cases pairals de Salavert, Les Comes, Can Fruns (avui restaurant), El Casuc i El Castell.
 
Al nord del terme tenim les masies de La Fàbrega, el Pedrós, Les Basses i Les Canals. Seguint la riera de Fonts Calentes trobem La Serradora on hom s'hi pot aturar a contemplar els finestrals de pedra treballada i els marcs i motllures a les entrades del menjador i cambres. Una petita torre domina el paisatge obert dels voltants. Si baixem a la riera hi trobem el Molí Nou, el Molí Xic, el Mas St. Jaume i Les Comes.

També tenim la Ginebreda i l'Oller: la primera és una de les cases més antigues del poble, ja que hi ha documents del S. XVI que la citen. La segona és una casa senyorial.
 
Si des de la serradora volem continuar cap a les obagues de Fonts Calentes, trobarem Esplugues (Castellcir), masia original situada sota una bauma de 15 m d'alçada i 50 m d'amplada. Solament té façana al migdia i la xemeneia de la casa és protegida per la volta massissa. Damunt la riera hi ha un pont de pedra en arcada romànica.
 
Si anem cap a llevant trobem les masies de La Vall, Vall Llosana i Brugaroles. Més avall hi ha l'Horta i La Noguera, aquesta última plantada damunt una roca, amb una torre de guaita supèrbia. Al sud del terme trobem Cal Peranton, Cal Revitllat, El Ricart, l'Era de les Cases, El Munt, Les Pujades,...
A la zona de ponent, el Solà del Sot, el Pererol, Pla Gaià, El Pujolet, l'Argimira, La Codina, El Vilet, El Criach, Vilanova, Vilarrúbia, La Sala,...
 
Una de les cases més antigues i singulars de Castellterçol és la Casa Amalric.

Sobre les masies de Castellterçol, podeu trobar més informació en el llibre "Caminem per Castellterçol. Itineraris per les masoveries del terme".


Destaquem