Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Monistrol de Calders

llinda

Tot passejant pel poble podem trobar diversos elements d'interès: llindes amb gravats d'estris de diferents oficis, façana d'estil àrab del Centre Parroquial, pont de dues arcades, fet de pedra, situal al bell mig del poble...

Barraca de vinya

Al terme de Monistrol de Calders hi trobem més de 500 barraques de vinya.

Codro Bressol

L'efecte que ha produït l'erosió de l'aigua i el vent al llarg dels anys ha donat lloc a paratges espectaculars.

 

Capella de Sant Pere Màrtir

És una capella molt simple situada dalt d'un serrat. Des d'aquest indret es pot gaudir per un cantó d'unes excel·lents vistes del poble de Monistrol i per l'altre del Pla de Bages.

Dolmen del Pla de Trullàs

Són les restes més antigues del terme de Monistrol de Calders. Aquests tipus de sepulcres pertanyen a l'Edat de Bronze, entre el 2.000 i el 1.500 a.C, aproximadament.  El monument megàlit es troba situat en una posició dominant respecte a l'entorn, a 571 m d'alçada.

Els Gorgs blaus

Paratge de gran bellesa natural. S'hi poden observar uns grans gorgs formats per la riera Golarda en travessar un banc de roca de conglomerat blavós.  

Església de Sant Feliu

La construcció actual és obra bàsicament del segle XVIII. Com a elements més destacats hi ha l'absis romànic i el campanar i la façana d'infuència barroca.

Mirador del Pla de Trullàs

Fantàstica vista panoràmica cap a la Mola, el Pirineu i la Vall de Marfà.

Molí d'en Sala

És el millor exemple de molí fariner que s'ha conservat al terme de Monistrol.

Parc del Serrat

Zona verda molt agradable per fer-hi una passejada,  compartir una estona d'esbarjo, quedar-s'hi a berenar, llegir un bon llibre a l'ombra, etc...

Destaquem