Imatge del Moianès

Llocs d'interès

Santa Maria d'Oló

Església parroquial de Santa Maria

L'església parroquial de Santa Maria d'Oló és un dels màxims exponents del barroc a Oló. Cal destacar el retaule barroc que s'hi conserva al seu interior dedicat a la Mare de Déu Assumpta.

La Font del Roc
Zona recreativa a prop del nucli urbà.
Molí del Solà de Sant Esteve

La gent vivia del gra que havia de ser mòlt per poder ésser apte per al consum. D'aquí la necessitat de molins. Actualment, a Oló, en podem veure restes d'alguns d'ells.

Nucli antic

El bell entorn del nucli antic del poble; carrers estrets, cases de pedra i boniques places que envolten l'església vella amb el seu destacat retaule barroc.

Sant Feliuet de Terrassola

El terme d'Oló es troba esquitxat d'esglésies i capelles d'estil romànic. En destaca Sant Feliuet de Terrassola, (927), restaurada el 1970. Consta de dues naus amb dos abisis i una torre que fa les funcions de campanar.

Sant Jaume de Vilanova

Sant Jaume de Vilanova, és una esglesiola del segle XI, de les poques que es conserven de planta rodona.
 

Sant Joan d'Oló  Vell

Prop del mas d'Armenteres trobem les runes de Sant Joan Vell (1081) abandonada el 1643 en construir-se una nova església dalt del pla.

Sant miquel d'Oló

Sant Miquel d'Oló, datada d'entre els segles XII i XIII i actualment sense culte. Des de 1936 resta abandonada  i en mal estat.

blank image

Sant Vicenç de Vilarassau (1134) es troba situada a prop del mas del mateix nom. És una construcció d'una sola nau amb un absis decorat amb arcuacions llombardes i un bonic campanar de cadireta. Conserva restes de pintures romàniques. Va ser restaurada el 1990.

blank image

Datada entre els segles XII i XIII, actualment es troba sense culte. Antigament s'hi feia una processó i es beneïen els camps propers.

Destaquem