Imatge del Moianès

Rutes turístiques

El Moianès, destinació tradicional de l’excursionisme, disposa d’una estesa xarxa de camins senyalitzats que permet la tria d’excursions a nivells diversos. Es pot escollir entre la passejada de mig dia o les travesseres d’una o més jornades.

A peu, en bicicleta o a cavall són especialment interessants les visites a les rouredes de Collsuspina i de Santa Coloma de Sasserra, a la petita fageda de la Sauva negre de Castellcir, a les ermites de Sant Cugat de Gavadors de Collsuspina de Sant Llogari i de Sant Julià d’Uixols de Castellterçol, al mirador del Pla de Trullars a Monistrol de Calders, al Puig Rodó de Moià, als Gorgs Blaus de Monistrol de Calders, la riera del Perer al terme de Moià, al Molí d’en Sala de Monistrol de Calders, etc.

El relleu suau del Moianès facilita les Travesseres a peu entre poblacions. Són clàssiques les rutes entre l’Estany, Collsuspina, Moià, Castellcir, Sant Quirze Safaja i Castellterçol o entre Calders, Monistrol de Calders, Granera i Castellterçol.

Els no iniciats disposen d’una oferta d’activitats guiades a l’aire lliure que van des de l’excursionisme fins al turisme eqüestre, passant per la bicicleta tot terreny, les classes d’equitació, el vol, els cursos de conducció d’ultralleugers, etc.

Destaquem