Imatge del Moianès

Activitats turístiques

Poues de glaç de la Ginebreda

Població:
Castellterçol
Adreça:
Crta. C-59 de Castellterçol a Moià (darrera el P.I. El Vapor)
08183 Castellterçol
Telèfon:
93 830 14 18 - Consorci del Moianès
Web:
http://www.consorcidelmoianes.cat
Correu electrònic:
ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
Horari:
Lloc visitable de l'Ecomuseu del Moianès

- Visites concertades per grups, trucant al 93 830 14 18


Per arribar a les Poues es recomana anar-hi caminant des del Polígon El Vapor de Castellterçol, doncs l'accès a les Poues des de la carretera és difícil.
Un cop al polígon us heu de situar mirant les empreses Natursoy i Sutracas. Al mig hi queda un passadís, l'agafeu, i aneu vorejant Natursoy, passant per darrera la fàbrica.
Travesseu la riera i continuen el caminet.
La passejada dura només un quart d'hora i de fàcil accès. D'aquesta manera podreu aparcar els cotxes tranquilament al parking del vapor.
Element visitable de l'Ecomuseu del Moianès

Aquestes poues presenten la singularitat única a tot l'arc mediterrani d'estar formades per 4 poues annexes sense estar connectades interiorment entre si. Aquest fet ratifica la idea de la gran importància que aquesta activitat va tenir a tot el Moianès i, molt especialment, a Castellterçol.

La primera de les 4 poues s'hauria construït a mitjans del segle XVII, i a principis del segle XVIII ja estarien construïdes totes 4. L'actual poua nº 3 ha estat rehabilitada i permet el seu accès interior. Destaca l'esbeltesa dels seus dos arcs interiors de suport a la volta i la caseta annexa des d'on s'entrava i sortia a l'interior de la Poua.

Localitzacció i accès: es troben situades a mà dreta de la carretera C-59, de Castellterçol a Moià, després del polígon industrial i abans del Pont de la Fàbrega. Per accedir-hi pot fer-se des d'un caminet des del Polígon el Vapor i amb un quart d'hora arribem a les Poues.

Enllaç relacionat: Consorci del Moianès

Destaquem