Imatge del Moianès

Projecte Cueme. Cultura Emprenedora a l'Escola al Moianès

El Consorci del Moianès, els Ajuntaments del Moianès i la Diputació de Barcelona han impulsat el projecte educatiu "Cultura emprnedora a l'Escola" a nivell de Moianès. Aquest projecte consisteix en difondre la cultura emprenedora entre els alumnes de 5è de primària, en el qual es treballa des de diferents matèries escolars de forma tranversal, permetent als alumnes adquirir competències i valors de l'emprenedoria a través de la creació i gestió d'una cooperativa escolar mitjançant un aprenentatge transversal i amb contacte amb entitats i empreses del territoris. També permet adquirir valors bàsics com el treball en equip, l’expressió oral o la iniciativa en la presa de decisions.
 
Durant el curs escolar, els alumnes creen i gestionen la seva cooperativa, havent de passar per diferents fases: constitució de la cooperativa (s’estableix una Junta Directiva, s’escull un nom, es marquen uns estatuts, etc.), fabricació d’un producte, i finalment, venda d’aquest producte en un mercat local. Paral·lelament a la creació i gestió de la cooperativa es treballa per desenvolupar capacitats, habilitats i valors vinculats a l’emprenedoria (l’autonomia i iniciativa personal, la creativitat, la responsabilitat, la presa de decisions, la flexibilitat i perseverança, la recerca i aprofitament de recursos, el treball col·laboratiu i el treball en equip, entre altres). També s’assoleixen les competències d’aquesta etapa educativa, vinculant-les al projecte: competencia social, lingüística, matemàtica, digital i tractament de la informació, cultural i artística, interacció amb el món físic...

La finalitat principal d’aquest projecte és que els alumnes adquireixin l’esperit emprenedor com a una competència clau que els pot ser molt útil al llarg de la vida.  


A la comarca del Moianès fa tres anys que es fa realitat aquest projecte i aquí us mostrem els resultats. 


1. CURS 2017 - 2018

Cooperativa UNI-TACXS:


Blog de la cooperativa UNI TACXSCooperativa HAPPY JUNIOR:


Blog de la cooperativa Happy Junior
Cooperativa 20 MANS


Blog de la cooperativa 20 Mans creada per els nens i nenes de l'Escola de Collsuspina 


Cooperativa CO-OP KIDS


Blog de la cooperativa CO - OP KIDS creada per els alumnes de l'INS Escola Ramona Calvet i Picas de Castellterçol2. CURS 2016 - 2017

Cooperativa COOPE CALDERS:
Blog de la cooperativa Coope Calders creada pels alumnes de Cicle Superior de primària de l'Escola Anton Busquets i Punset de CaldersCooperativa SOM IGUALS:
Blog de la Cooperativa Som Iguals creada pels alumnes de 5è de primària de l'Escola Ramona Calvet i Picas de Castellterçol Cooperativa COOPECO: 
Blog de la cooperativa Coopeco creada pels alumnes de Cicle Superior de primària de l'Escola L'Esqueix de Monistrol de Calders.
3. CURS 2015 - 2016:


Cooperativa 30 mans:


Blog de la Cooperativa 30 Mans creada pels alumnes de 5è de primària de l'Escola Ramona Calvet de Castellterçol


Cooperativa Kids Oló:


Blog de la Cooperativa Kids d'Oló feta pels alumnes de Cicle Superior de l'Escola Sesmon de Santa Maria d'Oló.
4. CURS 2014 - 2015

Cooperativa Boom Xics : 

Blog de la Cooperativa Boom Xics feta pels alumnes de 5è de primària de l'Escola Ramona Calvet de Castellterçol. 

Destaquem