Imatge del Moianès

3 CastellterçolCastellterçol

Castellterçol està situat al mig de l'altiplà de la comarca natural del Moianès, a cavall entre la plana de Vic, el Pla del Bages i el Vallès Oriental. Amb una superfície de 3.116 quilòmetres quadrats i envoltat de bosc, aquest municipi és molt turístic. Amb poc més de 2.424 habitants, Castellterçol es troba a una altitud de 726 m; el clima és fresc, sec i càlid i la seva bellesa paisatgística única. Des de qualsevol turó o carena es pot veure el Montseny, Montserrat i fins i tot els Pirineus.
 
La vila, agermanada amb la població italiana de Faedis (Fruili) de la zona d'Udine, té una gran quantitat de fonts, torrenteres i una bona colla de masies pairals, algunes habitades i d'altres adaptades per a turisme rural, les quals conserven encara l'encant del passat però amb les comoditats del present.
 
El poble, que a l'estiu arriba a doblar-se en nombre d'habitants, té una indústria alimentària molt rica, des de productes naturals i ecològics fins a la producció de conserves de tòfones, bolets, mel, pastisseria selecta o plats precuinats.
 
Per altra banda, el tèxtil, l'agricultura, la ramaderia (embotits típics) i l'artesania popular tampoc es queden enrera en el marc d'un poble tradicional i amb bones perspectives de futur.
 
Passejar per Castellterçol és descobrir encant i personalitat a cada racó, tant per la seva gent, oberta i generossa com pels seus valors històrics, arquitectònics, culturals i mediambentals. La dansa de Castellterçol, declarada com a festa tradicional d'interès nacional, el Museu municipal,  L'Espai Franch, la Casa Museu Prat de la Riba, el Castell de Sant Miquel, les poues de glaç, les entitats i les asociacions, són referents de pes que marquen la història del poble i el seu dinamisme cultural.Destaquem