Imatge del Moianès

Notícies

El Consorci del Moianès organitza una sessió per promoure la continuïtat de les empreses de la comarca i evitar així el seu tancament

Data/es:
Divendres 29 de novembre
• L’acte va servir per donar a conèixer Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya

El Consorci del Moianès va organitzar dimarts a Can Carner una trobada amb una desena d’agents socials i econòmics de la comarca per donar a conèixer el programa Reempresa, que promou la continuïtat dels negocis per evitar el seu tancament. El projecte està impulsat pel Centre de Reempresa de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i s’implanta a 35 Centres Locals de Serveis a les Empreses de Barcelona (CLSE), entre ells el Moianès.

La sessió va servir per explicar el funcionament de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. El seu objectiu és fomentar la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i que busquen un relleu. D’aquesta manera, el negoci segueix en funcionament i es poden salvaguardar els llocs de treball, donant valor a l’esforç desenvolupat en la creació i creixement de l’empresa.

Oriol Batlló, alcalde de Collsuspina i president del Consorci del Moianès, va obrir l’acte institucional. Batlló va encetar el torn d’intervencions fent èmfasi en la necessitat de treballar per aconseguir “la supervivència de les empreses moianeses i del seu comerç. Per això donem seguretat i transparència a l’emprenedor. Que estigui tota la documentació en regla i que els pagaments estiguin al dia”, va destacar. Entre els assistents també hi havia Àlex Casals, conseller de l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Moianès.

Reempresa és un projecte que es va iniciar a Catalunya l’any 2010, en plena crisi econòmica. El 2013 es va començar a aplicar a la comarca a través del departament d’Empresa i Emprenedoria del Consorci del Moianès. Des de llavors, cada any es treballa per evitar el tancament de negocis.

Aquest programa és molt conegut a la comarca i té una gran acceptació en el teixit productiu del Moianès. Des del 2016 fins al novembre del 2019, han participat en el projecte 53 reemprenedors i hi ha hagut 22 empreses cedents. Enguany s’han tancat vuit contractes de compravenda de negocis referents a tots els sectors econòmics. Aquesta xifra suposa un èxit d’un 85% aproximadament.


Un 92% de les empreses segueixen funcionant
Segons va explicar a la trobada Joan Llavina, de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, el 92% de les empreses que s’han traspassat a Catalunya mitjançant aquest programa han seguit funcionant després de tres anys.

Llavina creu que és essencial el paper dels prescriptors perquè puguin donar a conèixer el projecte. “És un servei sense cost per a l’usuari i és una oportunitat magnífica per evitar que tanqui el seu negoci. És molt important que sàpiguen que disposen d’aquest programa que ajudarà que el reemprenedor pugui tirar endavant un nou projecte sense haver de començar de zero”. 

Destaquem