Imatge del Moianès

Notícies

La indústria agroalimentària al Moiaès - Forma't i ocupa't en un sector en creixement

Data/es:
08/02/2017
LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA AL MOIANÈS:
FORMA’T I OCUPA’T EN UN SECTOR EN CREIXEMENT, AMB 29 PARTICIPANTS


En el marc del programa d’Ocupació a la Indústria Local creat per la Diputació de Barcelona, i que té com a objectius els de professionalitzar a les persones amb la finalitat de generar llocs de treball i incrementar la competitivitat de les empreses, des del Consorci del Moianès s’ha dissenyat el projecte: La indústria alimentària al Moianès, forma’t i ocupa’t en un sector en creixement!
S’ha escollit el sector agroalimentari perquè és un dels sectors emergents i amb un gran potencial a la comarca.

Aquest projecte va adreçat a persones en situació d’atur i consta de dues accions formatives, i ofereix l’oportunitat d’incorporar-se al mercat laboral mitjançant contractes bonificats per a les empreses del sector.

Es tracta de formació dual de 200 hores de durada, amb una formació presencial a la seu del Consorci del Moianès combinada amb una formació pràctica en empreses del sector agroalimentari. Aquest tipus de format augmenta la col•laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu dels alumnes, i possibilita que l’alumne apliqui els coneixements apresos desenvolupant tasques en un lloc de treball real.

Els dos cursos que s’ofereixen són :
- Curs especialitzat en logística i magatzem i obrador d'indústries agroalimentàries.
- Curs especialitzat en qualitat a la indústria alimentària.


La formació específica i transversal al Consorci del Moianès es va iniciar el dia 8 de febrer i finalitza a inicis d’abril. En total 29 alumnes participen a les dues accions formatives (13 al curs especialitzat en qualitat a la indústria alimentària i 16 al curs especialitzat en logística i magatzem).

Per altra banda, les empreses del sector agroalimentari que participin al projecte tenen la possibilitat de rebre ajuts per a la contractació laboral de les persones participants, mitjançant bonificacions.